Wrocławskie Lato zabierze odwiedzających w kulinarną podróż po Polsce. W jednym miejscu spotkają się produkty tradycyjne, lokalne, regionalne oraz zagraniczne. Goście będą mieli okazję skosztować rarytasów z różnych zakątków Polski i poznać całą różnorodność smaków.
Wrocławskie Lato to nie tylko święto jedzenia, ale również rękodzieła. Podczas Festiwalu swoją unikatową ofertę zaprezentują polscy Rękodzielnicy.
Wrocławskie Lato dostarczy gościom wielu atrakcji. W ramach Festiwalu odbędą się warsztaty z Lepienia Pierogów Świata. Julka Cymbaluk, podczas pokazu kulinarnego zdradzi przepis na pierogowy farsz z raków. Piotr Kucharski, Kaszpir – Andrzej Kaźmirowski oraz Michalina Tyc wybiorą Zmarzlinę 2019, czyli najlepsze festiwalowe lody.
Wrocławskie Lato odbędzie się równolegle z dwoma fantastycznymi wydarzeniami. W tym samym czasie, w Zajezdni Dąbie, trwać będą Festiwal Pierogów Świata oraz Festiwal Lodów.
27–28 lipca
godz. 12.00–20.00
Czasoprzestrzeń Zajezdnia Dąbie
ul. Tramwajowa 1–3
Wstęp wolny
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?