MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny...
fot. nexile/123RF

Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy

Ryba w occie

Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny unikać jej osoby ze stanami zapalnymi żołądka i jelit, w tym z wrzodami i nadkwasotą, cierpiące na choroby związane z jamą ustną i przełykiem, a także te z zaleconą dietą lekkostrawną np. w związku z planowanym lub wykonanym zabiegiem operacyjnym. Dania zawierające ocet nie są zalecane także w diecie małych dzieci.

Zobacz również

Sulechowska Nagroda Edukacyjna.  Zobacz zdjęcia z uroczystości

Sulechowska Nagroda Edukacyjna. Zobacz zdjęcia z uroczystości

Wyjątkowy spacer po Radomiu. Poznamy miejsca z wydarzeń robotniczego protestu 76

Wyjątkowy spacer po Radomiu. Poznamy miejsca z wydarzeń robotniczego protestu 76

Polecamy

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna

Najlepszy prezent dla taty to zdrowie. Te badania powinien wykonywać każdy mężczyzna

Delikatne pierogi z bobem na obiad. Polecam zajadać z przyrumienioną cebulą

Delikatne pierogi z bobem na obiad. Polecam zajadać z przyrumienioną cebulą

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!